Naslovna » Vesti

23. 02. 2018

Održan NTP Innovation talks -Potencijali kripto industrije

Naučno-tehnološki park Beograd pokreće niz događaja pod nazivom NTP innovation talks, sa ciljem podsticanja diskusije, razmene znanja i ideja na različite teme i druženja između članica NTP Beograd, kao i između zainteresovanih članova startap zajednice Beograda.
 
U četvrtak, 22. februara 2018. godine, organizovano je prvo panel druženje sa temom „Potencijali kripto industrije" na kome su učestvovale i BITF članice.

Prisutni gosti su imali prilike da se upoznaju sa najaktuelnijim temama u vezi sa blokchain-om, kriptovalutama i potencijalima koje kriptoindustrija ima. Pored zanimljive diskusije i odgovoreno je na mnoga zanimljiva pitanja između ostalog, kako naša država gleda na sve ovo iz pravnog aspekta, šta kaže NBS a šta se dešava u zemljama u okruženju. Bilo je govora o dilemi ukoliko neko želi da „rudari" da li je pametnije da investira u opremu ili u kriptovalute.
 
Planirano je da uskoro bude organizovan sličan događaj koji takođe prati najaktuelnije teme iz oblasti IT, startap i inovativnog preduzetništva.